Brunssum.net Hulp Pagina

Op deze pagina treft u informatie aan met betrekking tot regelmatig gerapporteerde problemen.

Vanzelfsprekend kunt u contact opnemen met de helpdesk als u er niet uitkomt.


Telefoonnummer en openingstijden Helpdesk

Het telefoonnummer van de helpdesk, dat in de handleiding van Brunssum.net is genoemd, is gewijzigd. Onderstaand treft u de nieuwe gegevens aan.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 22.00 uur
Zaterdag:       13.00 tot 19.00 uur

Telefoon:       045 - 5 66 77 66
Email:        helpdesk@brunssum.net

Installatie systeemsoftware
Ik krijg alleen Brunssum.net, verder niets
Als ik on-line ben, zie ik strepen op de TV
Mijn netwerklampje gaat niet uit

Installatie systeemsoftware
Bij de modem wordt een diskette geleverd met een installatieprogramma CuCiWiz.exe dat de systeeminstellingen van Windows 95/98 voor u verzorgt. Zo worden de IP nummers van naamserver, proxy instelling etc. automatisch ingesteld.
Op
deze pagina wordt de gehele procedure voor Windows 95 beschreven, voor diegenen die het systeem met de hand willen configureren.
Installatie op andere computersystemen (Apple, Linux etc.) is vanzelfsprekend ook mogelijk. U moet daartoe in elk geval de volgende gegevens weten:
 • Modempoort snelheid: 115 kbit/s
 • Te kiezen telefoonnummer: 4
 • IP nummers nameserver (DNS): 10.0.0.1 en 10.0.0.5
 • HTTP Proxy: proxy.brunssum.net poort 80


 • Ik krijg alleen Brunssum.net, verder niets
  Indien uw browser alleen Brunssum.net toont en uw browser bij andere sites niets laat zien en meldt dat er geen antwoord kwam van de server, is waarschijnlijk uw browser (Netscape, Internet Explorer etc.) niet ingesteld op de proxy server.
  Deze server is een soort tussenstation tussen de kabelmodems en het internet.
  U moet dan bij de opties (of preferences) zoeken naar de instellingen voor de proxy server.
  De juiste instelling is: proxy.brunssum.net poort 80.

  Onderstaand een voorbeeld scherm van Netscape:


  Als ik on-line ben, zie ik strepen op de TV
  Het probleem ontstaat door het signaal, dat de modem uitzendt (naar het kopstation). Het niveau hiervan is nogal hoog (dat moet wel, want anders werkt het retourverkeer niet).
  Bij splitters van matige kwaliteit is de ontkoppeling tussen de uitgangen van de splitter te klein. Het modemsignaal loopt daardoor ook naar de televisie en het niveau daarvan is te hoog voor de televisie, die overstuurd wordt.
  De communicatie vanaf kopstation naar modem (en terug) gebruikt polling techniek en daardoor is er een regelmatig streep-patroon te zien. Indien er geen dataverkeer loopt, melden de modems alleen maar 'dat ze aanwezig zijn' en bij dataverkeer worden de pakketten langer, waardoor het streepjespatroon anders wordt.
  Een betrekkelijk simpele oplossing is het leggen van een kabel van de uitgang van de modem terug naar de splitter, die de tv toestellen voedt. Die 'doorlus' uitgang verzwakt het tv signaal weinig en bovendien is op die uitgang het zendsignaal van de modem veel zwakker, zodat het niet meer zal storen, zelfs eventueel met een versterker. Nadeel: Er loopt een dubbele coaxkabel naar de modem.

  Mijn netwerklampje gaat niet uit
  Normaalgesproken moet het netwerklampje (tweede van rechts) op de modem uitgaan, zodra de verbinding met het CAI-net tot stand is gebracht.
  Indien het lampje blijft branden, duidt dat erop, dat de modem niet kan communiceren met het CAI-netwerk.
  Mogelijke oorzaken:
 • Slechte of verkeerde aansluitkabel
 • Slechte of onjuiste binneninstallatie
 • Storing in de CAI

 • Om zeker te zijn dat het niet aan uw binneninstallatie ligt, kunt u de modem rechtstreeks aansluiten op de TV-doos, dus ook zonder splitter.
  Als het lampje dan nog blijft branden, is er sprake van een storing in de CAI, die u kunt melden bij de onderhoudsdienst van de CAI.
  Kijk eventueel op deze
  pagina voor informatie omtrent het aansluiten van de modem op de CAI-doos.


  Homepage Brunssum.net